Manisa İl Koordinatörlüğü

Sektörel Tanıtım Toplantısı Manisa'da Gerçekleştirildi.


IPARD II Programı 302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme sektörü kapsamında olan Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Makine Parkları ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği alt sektörlerine dikkati çekmek ve söz konusu sektörlerde başvuru sayısını artırmak için yapılacak aksiyonları belirlemek amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün planladığı “8 Ipard İlinde Sektörel Tanıtım Toplantısı” etkinliğinin Manisa ayağı 25-27 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirildi.
Etkinliğin ilk gününde Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkilileri, Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ve TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü personeli, kurumlar arası koordinasyonu sağlamak ve gelecekte yapılması planlanan faaliyetler için önerileri dile getirmek amacı ile TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda buluştu.
Toplantı sonrası yetkililer TKDK Manisa’dan hibe desteği alarak kurulan ve Saruhanlı ilçesinde örnek işletme haline gelen Çelikler Kuru Domates İşleme Biber Közleme Tesisine ziyaret gerçekleştirdi.
Etkinliğin ikinci gününde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Manisa Giritligil Otel’de "Sektörel Tanıtım Toplantısı" düzenlendi. Toplantıya Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Metin Öztürk, TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden yüksek mühendis S. Ahmet Çeliker ve Gökhan Çengel, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ile kamu kurumlarının yöneticileri ve Manisa’da faaliyet gösteren kooperatiflerin yetkilileri katıldı.
TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu yaptığı açılış konuşmasında, “Bugün güçlü bir kurumsal etkileşimle, müzakere ederek, ihtiyaçları tespit ederek, doğru politikaların, stratejilerin ve projelerin üretilmesinin yolunun açılmasını sağlamak için burada toplanmış bulunmaktayız. Büyük bir sorumluluk anlayışıyla organize edilen bu toplantı kapsamında siz değerli takipçilerin aktif katılımları ile ortak akıl oluşturacağız. Bu toplantının bir dönüm noktası olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Vekili Metin Öztürk’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden yüksek mühendis S. Ahmet Çeliker ve TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanları IPARD II Programı ile ilgili olarak katılımcılara sunum gerçekleştirdi.
Yetkililer toplantı sonrası TKDK’dan hibe desteği alarak kurulan Özler Kontinü Sistem Zeytinyağı Üretim tesisine ve Dudu Sözcüer Güneş Enerji Santrali projesine ziyaret gerçekleştirdi.
Etkinliğin üçüncü gününde de Manisa’nın Akhisar ve Salihli ilçelerinde bulunan yerel yönetimlerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve potansiyel yatırımcılar ile Yönetim Otoritesi yetkilileri bir araya geldi. TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanları Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Makine Parkları ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği alt sektörleri konusunda katılımcılara sunumlar yaptı. Ardından bölge halkının talepleri, başvuru aşamasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişareler yapıldı.






Cimer