Manisa İl Koordinatörlüğü

TKDK MANİSA’DAN ARICILARA HİBE ÇAĞRISI


TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü tarafından 19 Ocak Cuma günü, Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ali Gök ve Manisa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut’un da katılımıyla Arı Yetiştiriciliği Birliği üyelerine, IPARD II Programı 3. Çağrı ilanına ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Tarım İl Müdürü İsmail Kaya, il genelinde arıcılık verilerini açıkladı. Manisa’da arıcılığın geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, TKDK’nın arıcılara yönelik bu hibe programından çiftçilerin en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini, İl ve İlçe Müdürlükleri olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.
 
Manisa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Ali Turgut, TKDK ile buluşmaktan memnuniyet duyduklarını söyleyerek, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve toplantıya katılan arıcılara teşekkür etti.
 
TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu katılımcılara yaptığı konuşmada, doğası ve uygun iklimi sayesinde Manisa’nın arıcılığa çok uygun olduğunu belirterek; “Arıcılığın ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkısının farkındayız. Arıcılık sektörünün gelişimini sağlamak ve kaliteli bal üretimini arttırmak amacıyla TKDK olarak biz de çalışıyoruz. Kovan başta olmak üzere arıcılarımızın ihtiyacı olan motorsuz karavan, baraka, bal süzme makinesi, bal sağım çadırı, polen kurutma makinesi, polen temizleme makinesi, bal dinlendirme tankı, ana arı çiftleştirme kovanı ve kovanlarını saklayabilmek için kışlatma evi gibi makine-ekipman ve yapım işleri harcamalarına %55 hibe desteği veriyoruz” dedi.
 
Uslu, 21 Aralık 2017 tarihinde IPARD II Programı 3. Çağrı ilanının yayımlandığını belirterek “302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Yatırımları tedbiri kapsamında yapılacak yatırımlar için 87 milyon 239 bin 811 avro toplam bütçe belirlendi. Başvuru yapmak isteyenler için son proje teslim tarihi 15 Mart 2018’dir. Burada toplantıya katılan sizleri ve Manisa’da arıcılık yapan veya arıcılık yapmak isteyen herkesi hibe desteklerinden yararlanmaları için TKDK Manisa İl Koordinatörlüğüne bekliyorum.” dedi.
 
İl Koordinatörü Uslu yoğun katılımın gözlemlendiği toplantıda, proje hazırlık süreçleri, başvuru koşulları, destek tutarları, sıralama kriterleri konularında ayrıntılı bilgiler vererek, arıcılardan gelen soruları cevapladı.