Manisa İl Koordinatörlüğü

TKDK’DAN KIRKAĞAÇ İLÇESİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde faaliyet gösteren üreticilere yönelik IPARD II Programı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Özellikle Katma Değerli Ürün İşletmeleri Sektörüne verilen destekler büyük ilgi gördü.

TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu program çerçevesinde ilk olarak Kırkağaç Kaymakamı Cengizhan Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Yılmaz ziyaret sırasında “Kırkağaç’ın bir tarım ilçesi” olduğunu vurgulayarak “Tescillenmiş Kırkağaç Kavunu’nun markalaşması ve Kırkağaç’ın zeytin ve zeytinyağı üretiminde söz sahibi olması gerektiğini belirterek IPARD desteklerinden daha fazla faydalanılması ilçemiz için önem arz etmektedir.” dedi.

Daha sonra Kırkağaç Belediye Kültür Merkezinde İlçe Kaymakamı Yılmaz’ın da katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Koordinatörü Uğur Uslu destekler hakkında yapmış olduğu sunumda, TKDK’nın Manisa’ya IPARD Programı ile sağladığı katma değerler, IPARD II Programı kapsamında desteklenen sektörler, 302-3 Katma Değerli Ürünler Sektörünün genel uygunluk kriterleri, proje hazırlamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken koşullar ve proje sıralama kriterleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Sunum, katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son buldu.