Manisa İl Koordinatörlüğü

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü’ne Rekor Hibe Başvurusu Yapıldı


Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD-II) 2. proje başvuru çağrı döneminde TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü’ne yapılan başvuruların toplam yatırım tutarı 45,9 milyon lirayı buldu.

Proje kabulleri 13 Ekim Cuma günü biten IPARD-II Programının 2. proje çağrısı ile birlikte Manisa’da, toplam yatırım tutarı 45,9 milyon lirayı bulan 11 soğuk hava deposu ve paketleme tesisi ile 2 süt işleme tesisi yatırımına hibe desteği sağlanacak. Yatırımların uygun harcama tutarlarının %50 ‘si TKDK tarafından hibe olarak proje sahiplerine verilecek.
 
Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili sektör yatırımlarında, IPARD Programının uygulandığı 5 yıllık süreçte 32 milyon TL’lik toplam yatırım için 14,5 milyon TL hibe desteği veren TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü, yalnızca bu çağrı döneminde 45,9 milyon TL’lik başvuru kabul ederek büyük bir başarıya imza attı.
TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu tarım sektörünün ve kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasının Manisa için önemine değinerek, ”Her geçen gün daha iyi işler yapan bir ekiple çalışmanın haklı gururunu yaşıyorum. Çağrı dönemleri tabii ki bizler için çok önemli. Aslında bu bir süreç. Yaklaşık 6 ay hazırlandık bu çağrı dönemi için. Fuar katılımlarımızla, İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamları, Tarım İlçe Müdürleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Üretici Birliklerinin neredeyse tamamını ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulunduk. İlçelerde tanıtım toplantıları düzenledik. Manisa’mıza neler kazandırabiliriz, tarım ekonomisine nasıl katkıda bulunabiliriz, istihdamı nasıl artırabiliriz, kaynaklarımızı nasıl daha etkin ve verimli kullanabiliriz, bunların derdindeyiz. Milli bir dava olarak ele aldığımız bu yatırım desteklerini çok önemsiyoruz. Bu çağrıda Manisa’mız için rekor denebilecek seviyede başvuru aldık. Teslim aldığımız bu projeleri 3 ay içerisinde inceleyerek yatırımcılar ile sözleşme imzalamayı hedefliyoruz. 2018 yılı içerisinde bu yatırımlar hayat bulmuş olacak. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde IPARD-II Programının 3. çağrı dönemini ilan edeceğiz. Bu çağrı dönemi için planlamalarımızı yaptık. Çıkacağımız bu çağrı döneminde küçükbaş büyükbaş besi ve sağmal hayvancılık yetiştiriciliği için inşaat ve makine ekipman desteğimiz devam edecek. Aynı zamanda kırsal alanlarda yeme-içme tesislerine, konaklama tesislerine, zeytin kuyularına, zeytinyağı sıkma tesislerine, arıcılık, süs bitkisi, mantar ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğine, kuru meyve sebze imalatına ve güneş enerjisi yatırımları da destek kapsamında olacak. Yatırımcılarımızı yeni açılacak olan çağrı dönemi öncesi daha doğru ve detaylı bilgi alabilmeleri için özellikle kurumumuza davet ediyorum” dedi.