Manisa İl Koordinatörlüğü

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü 25 Yatırımcı İle Sözleşme İmzaladı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü, toplam yatırım tutarı 41 milyon TL, destek tutarı ise 18,5 milyon TL olan 25 projenin IPARD 2 programının ilk yatırımcılarıyla sözleşme imzaladı. Büyük Saruhan Hotel’de 16 Haziran Cuma günü düzenlenen sözleşme törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, TKDK İl Koordinatörü Uğur Uslu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yatırımcılar yer aldı.
TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu konuşmasında  “Manisa, coğrafi ve ekolojik konumu nedeniyle Türkiye’de büyük alanlarda tarımsal üretim yapılan iller arasında yer almaktadır. TKDK olarak küresel ölçekte önemli bir potansiyele sahip Manisa’da tarımsal üretim sektörlerinin gelişmesi, verimliliğin artırılması, ihracat olanaklarının yaratılması, sektöre yeni yatırımların kazandırılması amacıyla fiilen 2013 yılından beri çalışmaktayız. Hibe desteği vermeye başladığımız IPARD I Programı ile toplam yatırım tutarı 146 milyon TL olan 321 yatırımcıya 68 milyon TL hibe desteği verdik. Kırsaldan kente göçün engellenmesi, genç girişimcilerin ve kadınların çalışma hayatında desteklenmesi hedefimiz doğrultusunda 3088 kişiye istihdam sağladık. IPARD I programını 2016 yılsonu itibariyle başarı ile bitirdik. Yeni dönemde IPARD II Programı süresince ülkemiz genelinde toplam 1 milyar 43 milyon Avro hibeyi faydalanıcılarımızın hizmetine sunuyor olacağız. Düzenlemiş olduğumuz bu törenle IPARD II Programının 1. çağrı sözleşmelerini 25 başvuru sahibiyle imzaladık. Böylece IPARD II Programının ilk çağrısıyla toplam yatırım tutarı 41 milyon TL olan yaklaşık 18,5 milyon TL hibe desteğini yatırımcılarımıza sağlamış olacağız. Hedefimiz kırsal kalkınma programları çerçevesinde ülkemize ve Manisa’mıza daha fazla katma değer sağlayabilmektir. Bu kapsamda 12 Haziran Pazartesi günü süt, kırmızı et, kanatlı eti ve su ürünleri işleme tesisleri ile soğuk hava deposu yatırımlarına destek verecek olan IPARD II Programının 2. Çağrısını ilan etmiş bulunmaktayız. TKDK’ nın hibe desteklerinden yararlanarak Manisa’ya yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilerimizi kurumumuza bekliyoruz.” dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer,  Manisa’nın TKDK’nın kuruluşundan itibaren verilen hibelerden faydalanmaya başladığını ve performansının da yüksek olduğunu ifade ederek, katkısı olan herkese teşekkür etti. Manisa’nın tarım potansiyeli bakımından önemli bir konumda olduğunu ifade eden Vali Güvençer, bu durumun önemli bir tarım sermayesi oluşturduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Güvençer, TKDK İl Koordinatörü Uğur Uslu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya,  yatırımcılara sözleşme çeklerini takdim etti.














 
Cimer