Manisa İl Koordinatörlüğü

Gurme İzmir Fuarı Ziyaretçilerini Ağırladı


Sektöründe önemli fuarlardan sayılan ve eşzamanlı olarak yapılan Olivtech ve  Ekoloji İzmir Fuarı 26-29 Nisan 2017 tarihleri arasında İzmir Fuar Merkezinde gerçekleştirildi.
 
"Gurme İzmir" başlığı altında düzenlenen ve aynı tarihlerde gerçekleşen Olivtech-7. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir-8. İzmir Organik Ürünler Fuarı, yerli yabancı tüm sektör temsilcilerini İzmir'de buluşturdu. Olivtech Fuar’ında zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, fermente ürünler, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa, bidon ambalaj, üretim teknolojileri, saklama üniteleri ve gıda analiz laboratuvarları; Ekoloji İzmir Fuarı'nda ise sertifikalı organik ürünler ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşları hazır bulundu.Aralarında Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ında da olduğu sohbet toplantılarının yanı sıra ünlü şeflerin yemek şovları fuara renk kattı. Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi temsilcileri ve Ege Üniversite Gıda Mühendisliği Fakültesi öğrencileri tarafından,  katılımcı firmaların yağlarının tadım yaptırılarak tanıtıldığı Oil Bar Fuar’ın en çok ilgi çeken etkinliklerden biri oldu.

Bu yıl Olivtech ve  Ekoloji İzmir Fuarları‘na Libya ve İtalya’dan 9 yabancı firma ve aralarında TKDK ‘dan hibe desteği alan 2 adet zeytinyağı işletmesinin de bulunduğu 336 yerli firma katıldı. 

Olivtech ve  Ekoloji İzmir fuarlarına eş zamanlı olarak 2 ayrı stant ile katılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na yoğun ilgi gösterildi. Paydaş kurum ve kuruluşlar tarafından ve Potansiyel yatırımcıların ziyaret ettiği stantlarda TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından IPARD-II programı hibe destekleri konusunda bilgiler verildi.








 
Cimer