Manisa İl Koordinatörlüğü

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla “Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhu ile Buluşuyor “ etkinliği düzenlendi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 8 Mart Çarşamba günü ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Saray'ında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ‘nın katılımıyla "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhu ile Buluşuyor" etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte konuşma yapan Erdoğan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak “Milli Tarım Projesi geleceğin projesidir. Tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi son derece önemlidir." dedi. Anadolu toprağının aynı zamanda şifa kaynağı olduğunun altını çizen Emine Erdoğan, “Dünya, tıbbi bitkilerin değerini anlamış, bu alana büyük yatırımlar yapmaktadır. Üstelik Türkiye'deki bitki zenginliğini de fark ederek, şifa kaynaklarımızı ithal etme çabası içindedir. Bize düşen, bu topraklarda yetişen endemik bitki zenginliğine sahip çıkmak, onu nasıl kullanacağımızı öğrenmektir.” dedi.
Emine Erdoğan, böyle günlerin karşı karşıya kalınan sorunların konuşulmasına, yeni hedeflerle yol haritalarının çizilmesine vesile olduğunu dile getirerek, sözlerini kadınların feraset ve basiretine güvendiğini belirterek bitirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ise yaptığı konuşmada, "TKDK bünyesinde 1000 girişimci kadın yatırımcı ile 1 milyarlık yatırım gerçekleştiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tarım meselesi, milli meseledir" sözlerine dikkati çekti. Bu anlayış çerçevesinde Bakanlık olarak hazırladıkları Milli Tarım Projesi ile tarıma yeni bir vizyon ve bakış açısı kazandırma gayretinde olduklarını söyledi. Çiftçilerin önemli bir bölümünü kadınların oluşturduğuna işaret eden Çelik, desteklerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirtti.
Manisa İl Koordinatörlüğünden çeşitli tedbirlerde hibe desteği alan 5 kadın yatırımcımızın da katıldığı etkinlik, plaket takdimi, çeşitli yörelerin halkoyunu gösterileri ve Türkiye'nin dört bir yanından getirilen ikramların katılımcılara sunulmasıyla son buldu.