Manisa İl Koordinatörlüğü

Vali Mustafa Hakan GÜVENÇER TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünü Ziyaret Etti


Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünü 17.01.2017 tarihinde ziyaret etti. TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur USLU, GÜVENÇER’e ziyareti sırasında kurumun idari ve personel yapılanması ile IPARD-I ve IPARD-II programları hakkında bilgiler verdi.

İl Koordinatörü USLU gerçekleştirmiş olduğu sunumunda; kurumun başvuruları kabul etmeye başladığı 2013 yılından itibaren IPARD I Programı çerçevesinde toplam yatırım tutarı 146.504.741,47 TL olan 321 projenin 68.671.891,43 TL’sini hibe desteği olarak ödediklerini belirtti. Hayvancılık alanında desteklenen projelerin 50 tanesinin kanatlı eti sektörü olduğunu vurgulayarak bunun yanı sıra Kırmızı Et ve Süt Üreten İşletmelere, Kırmızı Et ve Süt İşleme Tesislerine, Soğuk Hava Depolarına, Zeytinyağı İşletmelerine, Antep Fıstığı İşleme Tesislerine, Badem İşleme Tesislerine, Alabalık Üretim Tesislerine, Kırsal Turizm Tesislerine de hibe desteği vererek Manisa’da bulunan yatırımcılara katkı sağladıklarını söyledi.

USLU; IPARD I programını 2016 yılsonu itibariyle tamamladıklarını ve 2014-2020 yıllarını kapsayan IPARD II programını uygulamaya başladıklarını söyleyerek bu çerçevede ilk çağrı döneminde başvuruda bulunan toplam yatırım tutarı 176.944.853,91 TL olan 145 projenin inceleme işlemlerinin devam ettiğini bildirdi. IPARD II kapsamında ilk çağrıda 42 ilde beklenenden çok daha fazla başvuru olduğunu vurgulayan USLU; bu süreçte projelerin hibe desteği hakkı kazanması için sıralama kriterlerinin çok önemli olduğunu ve potansiyel başvuru sahiplerinin projelerini hazırlarken bu konuya dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.



Cimer