Manisa İl Koordinatörlüğü

Kurumumuz Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Verildi.


TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünde görev yapan uzman ve destek personellerine 15 Kasım ve 22 Aralık 2016 tarihlerinde TKDK Toplantı Salonunda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi gerçekleştirildi.
6331 Sayılı “İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu” kapsamında “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince düzenlenen eğitim İş Güvenliği Uzmanı Asiye ARSLAN ve İşyeri hekimi Dr. Serdağ ETİZ tarafından verildi.
İş Güvenliği Uzmanı Asiye ARSLAN 2 gün süren eğitimde katılımcılara; iş sağlığı ve güvenliği temel prensipleri, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri, iş kazalarından korunma yöntemleri, Türkiye iş kazası istatistikleri, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, kişisel koruyucu donanımının önemi, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, ekranlı araçlarla çalışma, güvenlik ve sağlık işaretleri, tahliye ve kurtarma ile ilgili konularda video ve resimler eşliğinde bilgiler aktardı.
İşyeri hekimi Dr. Serdağ ETİZ ise meslek hastalıkları, temel ilkyarım, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, hastalıklardan korunma prensipleri ile konularında katılımcılara önemli bilgiler verdi.
İl Koordinatörü Uğur USLU personelin sağlıklı ve güvenli bir ortamda hizmet vermelerini sağlamak için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu vurgulayarak ; “İşyerinde memurun geçirdiği kazanın iş kazası sayılmaması ancak işçi kazalarının iş kazası sayılması durumu bu kanunla birlikte kapandı. Aynı zamanda Kurumumuz içerisinde sürekli iyileştirme diye bir kavramı yerleştirmeye çalışıyoruz.  Bana bir şey olmaz mantığını terk etmek için mücadele etmemiz lazım. Bu hassas konuyla ilgili Kurum kültürü belki hemen oluşmayacak ancak bizler konuyla ilgili gerekli tedbirleri aldıkça ve arzu edilen seviyeye ulaşmamız için gerekli eğitimleri aldığımız ve farkındalık yarattığımız sürece başarılı olacağımıza inanıyorum. İş sağlığı ve güvenliğinde insana yatırım yapılır. Kar veya yüksek kazanç düşünülmez. Bazen yaptığınız harcamanın hiç mali getirisi olmaz. Ancak bazen da öyle zaman olur ki “Küçük bir harcama yapılsa idi bir can kurtulurdu.” diyeceğimiz kazalar bize önce insanı korumaya dönük yatırımların önemini bir kere daha anlatıyor. Çünkü insan maddeden, malzemeden, evraktan çok daha değerlidir. Mal tekrar kazanılıyor ama canı yeniden kazanma şansımız yok.” dedi.
Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan koordinatörlük personeline sertifikaları verildi.



Cimer