Manisa İl Koordinatörlüğü

Manisa’da “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” başlatılmıştır.


 “LEADER ile Birleşin, Yerelde Güçlenin”
 
AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi” yürütülmektedir. Proje  Manisa’nın da dahil olduğu 10 IPARD illinde uygulanacaktır.
30 yılı aşkın süredir Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan LEADER yaklaşımı, sorunların masa başında tespit ve çözümünden ziyade yerel aktörlerin kalkınma sürecine dahil olmasını sağlayarak oluşturulan Yerel Kalkınma Stratejilerinin desteklemesi ile kırsal alanın sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır.
Proje ile LEADER yaklaşımına yönelik bilgilendirme, farkındalık yaratma ve yerel halkı harekete geçirme faaliyetleri yürütülecek, Manisa ilimizde Yerel Eylem Grubu oluşturulması için en uygun iki ilçe belirlenecek ve bu ilçelerde yerel eylem grubu oluşumu desteklenecektir.
Manisa’da proje kapsamında görevlendirilen Yerel Kalkınma Rehberi Dr. Seher ERKAL, ilimizde kamu kurumlarına, meslek kuruluşlarına ve STK’lara ziyaretlerde bulunmaktadır. İlk olarak 5 Eylül 2016 tarihinde Manisa TKDK’da ilgili uzmanlara Dr. Seher ERKAL tarafından bir bilgilendirme sunumu yapılmıştır ve yürütülecek çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlenmiştir.
 
Bu proje Sarıgöl, Gördes, Selendi, Ahmetli, Gölmarmara, Köprübaşı ilçeleri arasından objektif kriterlere göre belirlenecek iki ilçede uygulanacaktır. Bu kapsamda 27 Eylül 2016 tarihinde il merkezinde bir değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.