Manisa İl Koordinatörlüğü

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü, CBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Manisa Köy-Koop'tan "Kooperatif Yöneticisi ve Ortaklarının Girişimcilik Yeteneklerinin Geliştirilmesi Projesi"


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü, Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (MCBÜ UBYO) ve Manisa Köy Kalkınma Kooperatifleri Bölge Birliği (Manisa Köy-Koop), "Kooperatif Yöneticisi ve Ortaklarının Girişimcilik Yeteneklerinin Geliştirilmesi Projesi"ni imzaladı.
 
Proje anlaşması Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza Gökbunar, TKDK Manisa il Koordinatörü Uğur Uslu ve Manisa Köy-Koop Başkanı Nurettin Dingaz tarafından imzalandı.
 
Protokolün imzalanması sırasında Manisa Köy-Koop Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, TKDK Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Barış Karakaya ve Arş. Gör. Dr. Selim Duramaz da hazır bulundu.   
 
Proje kapsamında Manisa Köy-Koop altındaki 50'ye yakın kooperatif başkanı ve yöneticisi, Muradiye Kampüsü'nde 2 günlük bir eğitime alınacak. Kooperatif başkanları, "Kırsal kesimde yaşayan çiftçilerin ürünlerini daha iyi koşullarda pazarlama imkânlarını sunmak, yeni ürünler üretme ve mevcut ürünlerin verimliliğini artırma gibi konularda fikirler geliştirmek, katma değeri yüksek ürünler üretme olanaklarını araştırmak, tarım sektörüne verilen devlet destekli hibe programları hakkında bilgilendirme yapmak, proje uygulayan şahıs ve kuruluşların işletmelerine gezi düzenleyip girişimcilik konusunda farkındalık yaratmak" gibi amaçlarla projede görev alan öğretim üyelerinden ve TKDK'dan girişimcilik, liderlik, e-ticaret, hibe destekleri gibi eğitimlerle, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak farklı eğitimler alacaklar. Ayrıca proje kapsamında TKDK'dan da bir uzman "TKDK Proje İşlemleri/Teşvik ve Hibeler" konusunda katılımcılara bilgilendirme sunumu gerçekleştirecek.
 
Katılımcılar eğitim sonunda, daha önce farklı hibe ve teşviklerden yararlanarak proje üreten bir kooperatife götürülerek rol model konusunda teşvik edilmeleri sağlanacak. Ayrıca projeye katılacak olan üretici ve yöneticilerin girişimcilik ile ilgili eğilimleri, bilgileri ve yeteneklerini ölçmeye yönelik bir anket çalışması yapılacak. Anket sonucuna göre üreticilere yönelik eğitimler detaylandırılacak ve projenin bilimsel bir temel üzerinde ilerlemesi sağlanacak.